All Generations Included

Stedenbouwkundig ontwerp en architectuur voor een mix-use blok

MUSIC GARDEN_CHENGDU2
MUSIC GARDEN_CHENGDU3
MUSIC GARDEN_CHENGDU4
MUSIC GARDEN_CHENGDU5
MUSIC GARDEN_CHENGDU6
MUSIC GARDEN_CHENGDU7

Voor dit project kan essentiële kwaliteit aan de locatie en een bestaand initiatief worden toegevoegd zonder het fundamenteel te veranderen. Daarbij zijn twee doelen van essentieel belang: het faciliteren van doorgroeimogelijkheden voor de jonge doelgroep en het maken van een gemeenschap. Aanvankelijk richt het project zich op de “Gouden Generatie” van jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Deze jonge mensen komen uit welgestelde gezinnen die zich een hoge levensstandaard kunnen veroorloven. Ze variëren van studenten tot beginnende professionals.

In plaats van deze mensen als doelgroep te benaderen, zien we de toekomstige bewoners als een verzameling van verschillende levensstijlen. Van studenten, alleenstaanden, stellen, jonge gezinnen tot ondernemers. Al die levensstijlen en fases zijn een kwestie van omstandigheden die ook nog eens veranderlijk zijn. Het planconcept bestaat daarom uit een woningplattegrond die dergelijke transformaties van levensstijlen faciliteert. De uitkomst van zo’n aanpak is een robuust gebouw dat op veranderingen kan anticiperen.

Een andere kans ligt in het creëren van een sterk gemeenschapsgevoel. We willen de nieuwe bewoners elkaar laten ontmoeten en een echte gemeenschap laten stichten. Daarom voorziet het voorstel in plekken en faciliteiten die uitwisseling tussen toekomstige bewoners mogelijk maken. Met zo’n gemeenschap maakt het project veel meer kans op (commercieel) succes met langdurige voordelen.