Plan Sakuri

Haalbaarheidsstudie voor een nieuwe woonontwikkeling

KAZAN-SAKURY3
KAZAN-SAKURY2
KAZAN-SAKURY4
KAZAN-SAKURY5
KAZAN-SAKURY6
KAZAN-SAKURY7
KAZAN-SAKURY8
KAZAN-SAKURY9

De planopzet bestaat een doorlopende groene gordel rond een archipel van stedelijke clusters. De groene gordel biedt een kwalitatief hoogwaardige openbare ruimte en is een motor voor een gezonde en actieve levensstijl. Het creëert tevens ruimte voor het langzaam verkeersnetwerk en recreatief programma. De gordel maakt de nieuwe ontwikkeling onafhankelijk van zijn context en biedt ruimte voor toekomstige plannen in het gebied. De opdeling in meerdere stedelijke eilanden geeft de mogelijkheid om unieke specifieke identiteiten te realiseren en creëert een mogelijkheid voor een gefaseerde implementatie.

Het voorgestelde concept is goed verbonden met de belangrijkste infrastructuur in de omgeving. De ringweg door het gebied geeft een optimale toegang tot elk deelgebied. Door de groene gordel loopt een continu netwerk van fiets- en voetpaden, die de ontwikkeling verbindt met zijn directe omgeving.

Sociale infrastructuur (scholen en kleuterscholen) is gesitueerd aan de rand van de groene gordel waardoor sportvelden in het groen gerealiseerd kunnen worden en toegangswegen voor de schoolkinderen veilig kunnen worden ingericht. Commerciële functies zijn geclusterd rond de belangrijkste verkeersknooppunten en nabij entrees.