Urban Border

Architectuurontwerp voor de transformatie van een oude glasfabriek

URBAN BORDER_SHENZHEN2
URBAN BORDER_SHENZHEN3
URBAN BORDER_SHENZHEN4
URBAN BORDER_SHENZHEN5
URBAN BORDER_SHENZHEN6
URBAN BORDER_SHENZHEN7
URBAN BORDER_SHENZHEN8

Basic City heeft op uitnodiging deelgenomen aan de Shenzhen Hongkong Biënnale voor Architectuur en Stedenbouw 2013. Deze ambitieuze en internationale architectuur biënnale is de grootste in Azië en stond onder leiding van Ole Bouman als creatieve directeur. Het thema van deze editie was ‘Urban Border’.

Als onderdeel van een internationaal team heeft Basic City meegewerkt aan de vernieuwing van de Guangdong glasfabriek als hoofdlocatie van deze Biënnale en als potentieel creatief centrum voor de toekomst. Het proces waarbinnen dit gebeurde heet het “matchmaking” proces waarin het team van curatoren aan twaalf architecten en de verschillende opgaven is gekoppeld.

De opgaven omvatten de interventies in de fabriek en de meer gedetailleerde ontwerpfase van alle gebouwen. Basic City was betrokken bij het ontwerp van de ruimte voor de hoofdevenementen “the Main Hall”. Momenteel wordt de ruimte gebruikt voor tentoonstellingen van wereldwijd gerenommeerde culturele instellingen zoals het Victoria & Albert Museum (V & A), MAXXI, OMA, Droog Design, Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo, MIT, MoMA New York, en het Berlage Instituut.