Nieuwe rol voor een historische wijk

Ontwikkelraamwerk voor de regeneratie van Shajing gebied

SHAJING3
SHAJING4
SHAJING5
SHAJING6
SHAJING7
SHAJING8
SHAJING9
SHAJING10
SHAJING11
SHAJING12

Centraal in dit grootschalige stadsvernieuwingsproject staat de vraag hoe de menselijke en culturele waarden plus de ruimtelijke kwaliteiten van het historische dorp Shajing bewaard kunnen blijven. Wat zijn de unieke kwaliteiten van het dorp? Hoe kunnen ze worden geïntegreerd in een dynamische ontwikkelagenda? Hoe past dit district in de opkomende zakencentra en de geplande uitbreiding van de internationale luchthaven? En welke rol kan de rijke geschiedenis van de lokale eetcultuur spelen in deze transformatie?

In het voorgestelde transformatie raamwerk krijgen programma, infrastructuur, toerisme, eetcultuur en openbare ruimte allemaal hun specifieke rol in de vernieuwing. De integratie van infrastructuur is daarbij geoptimaliseerd om een ​​harmonieuze relatie tussen een verscheidenheid aan programma’s mogelijk te maken. De rijke eetcultuur wordt toegevoegd om de identiteit van het gebied in een bredere context te versterken, terwijl de verhoogde kwaliteit van het openbare ruimtenetwerk de samenhang van het gebied waarborgt.

De vernieuwing wordt mogelijk gemaakt door de identificatie van specifieke stedelijke situaties in het projectgebied waarvoor scenario’s zijn opgesteld. Elk scenario heeft de intentie om de vernieuwing te harmoniseren met de eigenschappen van de bestaande situatie. Speciale aandacht wordt besteed aan de transformatie van het historische dorp met de Shajing-straat die door het centrum loopt. Deze transformatie is gebaseerd op een nauwkeurige vernieuwing van de belangrijkste routes die historische monumenten en gebouwen in het gebied met elkaar verbinden. Programmatische vernieuwingen en verbeteringen van de openbare ruimte langs deze routes zetten de toon voor de verdere transformatie van het oude dorp tot een vitaal stedelijk gebied van het Bao’an-district.