Tennispark Blijdorp

Architectuurontwerp voor een tennispark

TENNIS PARK BLIJDORP3
TENNIS PARK BLIJDORP2
TENNIS PARK BLIJDORP5
TENNIS PARK BLIJDORP4
TENNIS PARK BLIJDORP7
TENNIS PARK BLIJDORP6
TENNIS PARK BLIJDORP8
TENNIS PARK BLIJDORP9
TENNIS PARK BLIJDORP13
TENNIS PARK BLIJDORP10
TENNIS PARK BLIJDORP11
TENNIS PARK BLIJDORP12

Tennispark Blijdorp krijgt een substantiële upgrade. Het sportprogramma van het tennispark (19 buiten en 4 binnenbanen) wordt gediversifieerd met het behouden van het bestaande aanbod. Naast de fitness- en fysiofaciliteiten 6 nieuwe padelbanen en een auto- en fietsenstalling worden gemaakt. In het meest ambitieuze scenario “absorbeert” het project ook een nabijgelegen openbare parkeerplaats. Hierdoor wordt het mogelijk om het Vroesenpark uit te breiden en een groene entree vanaf de A13 naar Rotterdam te creëren.

Inpassing van het nieuwe programma wordt gerealiseerd door het stapelen van 8 tennisbanen bovenop de parkeervoorzieningen en padelbanen aan het zuidelijke deel van het bestaande sportcomplex. Door de zuidelijke rand hoger te leggen, ontstaat een bufferzone die het tennispark beschermt tegen de geluidsoverlast afkomstig van de A13, waardoor een meer intieme sportomgeving is gecreëerd.

Momenteel bevinden de ingangen van het tennispark zich langs de snelweg en aan de westelijke rand van het park. Met behoud van beide het wordt voorgesteld om nog een ingang, aan het park te creëren, waardoor de tennisclub een echt onderdeel van het Vroesenpark wordt.